Bi radi kaj prodali? Imate kaj, česar ne potrebujete več? | Postanite uporabnik KupimProdam.si oglasnika! Je brezplačno in enostavno! Vaš oglas bo videlo na tisoče ljudi.

 Lokacija   

Pomoč uporabnikom

Za preprostejšo uporabniško izkušnjo KupimProdam.si oglasnika boste na tej strani našli nekaj osnovnih vprašanj in odgovorov nanje.

Kdo lahko prodaja?

Koliko stane registracija na oglasniku KupimProdam.si?

Registracija je popolnoma brezplačna, tako za kupce, kot prodajalce.

Koliko stane objava oglasa?

Je stran KupimProdam.si varna?

Da, vse transakcije so zaščitene z najnovejšo tehnologijo šifriranja.

Kako najti kar iščem?

Na izbiro imate več možnosti:

  • Na strani vam ponujamo iskalni obrazec, ki vam omogoča iskanje kupim prodam malih oglasov po ključnih besedah.
  • Za iskanje lahko izberete napreden iskalni obrazec, s katerim izboljšate svoje kriterije iskanja.
  • Nudimo iskanje preko iskalnih filtrov, med brskanjem po izbrani kategoriji.
  • V kolikor že veste kaj iščete, lahko za iskanje uporabite navedene kategorije na strani.

Ali lahko najden oglas shranim med priljubljene oglase?

Da, vsekakor lahko kreirate vaš seznam »priljubljenih oglasov« pod vašim uporabniškim računom. Vsak oglas na strani ima povezavo, ki omogoča shranjevanje priljubljenih oglasov za poznejši ogled. S preprostim klikom na povezavo »dodaj med priljubljene« se oglas doda na vaš seznam priljubljenih oglasov.

Kaj , če ne morem najti tega, kar iščem?

Kot opcijo imate na izbiro dodajo iskalnih filtrov v vaši nadzorni plošči. V kolikor se odločite in v iskalne filtre vnesete ključne besede, po katerih želite izvršiti iskanje na novo objavljenih oglasov, vas bomo ob vsakem objavljenem oglasu, ki bo ustrezal navedenim ključnim besedam, ki ste jih dodali v iskalni filter, o tem avtomatsko obvestili na vaš elektronski naslov.

Priporočila za boljšo prodajo

Kako svoj predmet predstaviti, da bo vaša avkcija kar najbolje uspela?

  • Predmet prodaje opišite karseda natančno - kupec mora vedeti, kaj kupuje, in dobra predstavitev ga bo pritegnila k licitiranju. Predlagamo vam, da opišete videz predmeta, poveste njegovo starost, uporabnost ipd.
  • Naziv predmeta naj bo čimbolj informativen. Ker je omejen na določeno število znakov, premislite, kako jih boste porabili. Uporabljajte ključne besede - izognite se veznim besedam kot so "in", "ali", "ker" ipd. Tako bo zainteresirani kupec vaš predmet tudi lažje našel. Primer dobrega naziva predmeta: "Iphone 7 128GB - odličen!" Primer slabega naziva predmeta: "Prodam Iphone 7, ker sem kupil nov telefon."
  • Za oglas izberite primerno rubriko. Tako bodo vaš oglas videli pravi kupci.
  • V oglasu lahko objavite tudi sliko predmeta. Kako to storiti? Za navodila kliknite tukaj.
  • Postavite realistično začetno ceno. Priporočamo tudi, da je ne postavite nižje od najmanjše vsote, za katero ste predmet pripravljeni prodati.
  • Če vas kupec pred koncem avkcije kontaktira, skušajte odgovoriti na vsa njegova vprašanja, da kasneje ne bi prišlo do nesporazumov.

Kako prodajalci in kupci med seboj komunicirajo?

Kupcem nudimo možnost komunikacije preko spletnega obrazca, katerega lahko uporabite pri vseh objavljenih oglasih na strani KupimProdam.Si. Prodajalec je v primeru komunikacije preko spletnega obrazca o tem obveščen po elektronski pošti. Prodajalec se lahko odloči in odgovori na zastavljeno vprašanje preko svojega elektronskega naslova ali pa preko obrazca na strani KupimProdam.Si in tako obdrži svoj elektronski naslov anonimen.

Kaj je začetna (izklicna) cena?

Kaj je pridržana (rezervirana) cena?

Z nastavitvijo pridržane cene prodajalec določi ceno, pod katero predmeta ne želi prodati. Pridržana cena je znana samo prodajalcu. Prodaja bo izvedena le v primeru, ko bo pridržana (rezervirana) cena presežena.

Z nižjo začetno ceno se pri kupcih lažje doseže zanimanje, ki se odrazi v večjem številu ponudb. Hkrati si prodajalec pridrži pravico, da predmeta ne proda, če najvišja ponudba ne doseže pridržane (rezervirane) cene.

Prodajalec nastavi pridržano ceno pri vpisu novega oglasa. Ta cena mora biti višja od začetne cene.

Izklicevanje se prične pri začetni ceni. Ko je prva ponudba višja od pridržane cene, postane trenutna cena enaka pridržani ceni.

Potek avkcije

Kaj storiti po zaključku avkcije?

Tako prodajalec kot kupec bosta po zaključku avkcije prejela e-mail, ki ju bo obvestil, da je avkcija končana. Prodajalec in kupec se morata nato dogovoriti o načinu plačila in o dostavi oziroma prevzemu predmeta.

Obnovitev avkcije

Če vaša avkcija ne bo imela kupcev, boste dobili e-mail, s katerim boste avkcijo lahko obnovili. Obnovitev avkcije je preprosta in vam ne bo vzela časa. Da bi vaša avkcija drugič dosegla večji uspeh, vam priporočamo, da preberete priporočila za boljšo prodajo.